Het opmeten van een glazen schuifwand: super simpel!

Breedte

Om te weten welke glazen schuifwand het beste bij uw situatie past, dient u de afstand tussen de staanders op te meten. Het opmeten van de onderste gedeelte moet in de meeste gevallen voldoende zijn, maar toch raden wij het aan om ook de bovenste gedeelte op te meten:

breedte_glazenschuifwand

In het schema hieronder zie je binnen welke marges de breedtes te plaatsen zijn:

Formule om de overlapping te berekenen:

De overlapping berekenen is makkelijker dan het lijkt. Met deze formule kunt u zelf de overlapping van de glazen schuifwand berekenen.

formule_berekening_overlapping_glazenwand

Voorbeeld:

voorbeeld_overlapping

Als u niet zeker bent kunt u de overlapping door ons laten berekenen. Geef alleen de breedte door en wij zullen de ideale overlapping berekenen en daarvoor de juiste glazen leveren.

Hoogte

Werkhoogte is de totale hoogte van de glazen schuifwand. Het wordt gemeten vanaf de grond tot aan het hoogste punt. Bij de werkhoogte houden we rekening met een marge van -10 mm en +20 mm.

Wij adviseren u om de werkhoogte op drie punten op te meten, namelijk links, rechts en in het midden, zodat je ook meteen kunt zien of de grond waterpas is.

werkhoogte_schuifwand

In het schema hieronder zie je binnen welke marges de werkhoogtes te plaatsen zijn:


Klik hier om terug te gaan naar de producten pagina

Hulp nodig?

Mocht u hulp nodig hebben met het opmeten, kunt u ons altijd een appje sturen. Klik op het WhatsApp icoontje rechtsonder om ons te berichten.